Snickertaart

Standaard

Voor de verjaardagen in januari maak ik altijd een soort notentaart. Deze taart is verrukkelijk door de vulling van karamel en pinda’s

Taart met snickervulling

 

Ingrediënten

Voor het deeg:

350 gram bloem

150 gram basterdsuiker

snufje zout

1 ei (houd wat achter voor het bestrijken van de bovenkant)

200 gram koude boter

eventueel vanille

Voor de vulling:

300 gram ongezouten pinda’s of noten

350 gram suiker

1 dl water

2,5 dl room

 

De vulling:

Hak de pinda’s of noten grof. Laat in een pan met dikke bodem de suiker in het water oplossen ga pas roeren als de suiker helemaal is opgelost en de massa iets bruin wordt. Niet bij weg lopen, ik maak op dit moment meestal het deeg zodat ik de hele tijd in de pan kan blijven kijken. Laat nu de suiker karamelliseren en zet het gas uit. Voeg de room toe en zet het gas weer aan blijf roeren tot alles is opgelost. Voeg dan de noten toe. Laat de massa afkoelen.

 

De bereiding:

Zeef de bloem in een kom en doe de suiker en het zout erbij. Meng het geklopte ei (houd wat achter voor het bestrijken) erdoor en voeg de in stukjes gesneden boter toe. Kneed met de handen het mengsel tot een deegbal. Maak er een platte schijf van en wikkel het in plasticfolie. Zet het even (ca 1 uurtje) in de koelkast

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestuif het aanrecht met bloem en haal het deeg uit de koeling. Rol ruim de 1/3 van het deeg tot een ronde lap (doorsnee 28 cm). Neem van de rest van het deeg de helft en rol dit uit voor de zijkanten. Bekleed de vorm met het bakpapier. Vet rand van bakvorm (23 cm) in met margarine. Bekleed de vorm met het deeg plak de randjes goed aan elkaar met ei en druk het aan. Schep het notenmengsel erin. Rol de rest van het deeg uit tot een ronde lap (24 cm) en dek de taart hiermee af. Druk de deegranden goed aan en bestrijk de bovenkant met los geklopt eidooier.  Zet de taart iets onder het midden van de oven. Bak hem in 40 a 45 minuten gaar. Om de bodem goed gaar te krijgen laat ik de taart nog 10 min in de onderin de oven staan, de oven is dan al uitgezet. Haal de taart er dan uit en laat hem afkoelen Serveer in kleine puntjes hij is erg machtig maar ontzettend lekker. De vulling smaakt naar snicker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s