De lekkerste boterkoek

Standaard

 

Boterkoek

Boterkoek

Hierbij het lekkerste recept voor boterkoek.
Het komt uit lekker Doen en ik het iets aangepast.

360 g. bloem

240 g. basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

300 g. boter

mespuntje zout

1 ei

Bereiding

Verwarm de over voor op 200 °C.

Meng de bloem met de suiker, vanillesuiker, zout en boter. De boter kun je heel gemakkelijk met de kaasschaaf in plakje schaven zodat het zich heel gemakkelijk door de bloem en suiker mengt. Dit gaat nog gemakkelijker wanneer je het even in de keukenmachine met het mes kruimmelig laat snijden. Kneed het na met de hand en druk het deeg in de vorm. (doorsnee 25 cm) bestrijk de boven kant met een gedeelte van het geklutste ei en teken er ruitjes op. Bak de koek in het midden van de oven in 20 minuten gaar.

Eet smakelijk van deze heerlijke boterkoek.

»

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s