Heel Holland bakt recepten

Standaard

De Tompouce,

Staat op mijn verlanglijstje om binnenkort te maken.

Hierbij het filmpje en het recept van Robèrt van Beckhoven

recept 1

http://npoplayer.omroep.nl/share/?prid=WO_MAX_624923

Het bladerdeeg:

Meng de bloem, het zout en het water en kneed snel tot een kruimelig deeg
Snijd de boter in kleine blokjes en meng door het deeg. Let op, de klontjes boter moeten zichtbaar blijven.
Bestuif het werkvlak ruim met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoekige plak Vouw het deeg in vieren (buitenste randen naar binnen en dan het geheel dubbelvouwen), draai een kwartslag en rol opnieuw uit tot een rechthoek
Vouw het deeg wederom in vieren, verpak in plasticfolie en leg 20 minuten in de koelkast
Herhaal bovenstaande nog 2 maal
Verwarm de oven voor op 185 C.
Bak de bodem in 20 tot 30 minuten gaar.
Laat afkoelen. Let goed op de kleur. Als het bladerdeeg te donker wordt, dek je hem af met bakpapier
De banketbakkersroom:

Meng vanille, 35 gram suiker en melk bij elkaar.
Schenk een scheut melk bij de custardpoeder en meng goed door elkaar.
Breng de melk, vanille en suiker aan de kook.
Schenk een beetje warme melk bij de koude melk en schenk terug in de pan.
Breng weer aan de kook en laat het een paar keer blub zeggen.
Stort de banketbakkersroom op een plaat en dek af met plasticfolie. Laat afkoelen.
Roer de banketbakkersroom goed los.
Laat de gelatine weken in ruim koud water. Knijp de gelatine uit en verwarm deze kort.
Klop 200 gram slagroom met 20 gram suiker stijf. Klop de banketbakkersroom los en roer de opgeloste gelatine erdoor.
Meng nu de opgeklopte slagroom erdoor.
Stort de room (crème suisse) op een plaat en laat ongeveer 5 minuten opstijven in de koelkast.
Snijd het bladerdeeg in banen van 11 centimeter
Klop 300 gram slagroom met 30 gram suiker lobbig. Spuit op de onderste plak (plaatkant boven) rechte banen Zwitserse room en spuit hier rechte banen slagroom op. Leg hierop een omgekeerde plak korst.
Het glazuur:

Laat de abrikozenjam inkoken.
Verwarm de fondant.
Pureer de frambozen en kleur hier de fondant mee. Gebruik hiervoor ongeveer 5 frambozen, meer of minder naar kleur en smaak.
Smeer de jam op de bovenkant van het bladerdeeg en glaceer vervolgens met lichtroze fondant.
Smeer de zijkanten van de tompouce glad met een paletmes.
Laat kort aandrogen in de koelkast en snijd de banen in 4 centimeter breedte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s