Havermout crackers

Standaard

crakers
Recept Havermout crackers: (Aangepast recept van Yvette van Boven)

200 gram havermout

2 eetlepels olijfolie

150 ml kokend water

½ tl. bakpoeder

zout

Ik maak het havermout deeg altijd 12 uur van tevoren klaar zodat de havermout iets welt in het water.

deeg

Bereiding:
Roer de droge producten goed door elkaar en voeg dan het water en de olie toe.
Het deeg moet lekker aan elkaar plakken maar het moet niet te vochtig zijn pas de hoeveelheid water zo nodig aan.

Na ± 12 uur (maakt niet zo veel uit) verwarm je de oven voor op 200 graden (hete luchtoven)
Neem vervolgens een stuk bakpapier bestrooi dit ook met havermout zodat het deeg niet blijft plakken. Rol het deeg met de deegroller uit over de bakplaat, ongeveer 3-4 millimeter dik. Met een mes kun je het deeg zo weer in een rechthoek duwen als het erg afwijkt. Snij het deeg gelijk in de juiste afmetingen want als het gebakken is lukt dit niet meer.
Bak het 20 minuten in de oven.

bakken

Vervolgens laat je ze afkoelen om ze gelijk op te eten of in een trommeltje te bewaren.
Als ze na een paar dagen zacht worden kun je ze in de broodrooster zo weer heerlijk krokant krijgen.

Voor de variatie kun je ook 150 gram havermout gebruiken en dan 50 gram amandelmeel, hazelnotenmeel, volkorenmeel of van allerlei pitten en zaadjes toevoegen.
Inmiddels maak ik elke week van deze heerlijke crackers ze zijn lekker knapperig en vullen enorm!

 

Woordenboek:

de cracker

zelfst.naamw. (m.)

Uitspraak: [ˈkrɛkər]
Verbuigingen: cracker|s (meerv.)

krokant koekje met weinig smaak 

In dit laatste geval heeft het woorden boek het mis, dit is een koekje met heel veel smaak!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s