Top met turtle-hals

Standaard

tutletopVan een mooie gebreide iets dikkere stof wilde ik een top met een turtle-hals gaan maken. Alle bladen doorzocht maar geen patroon gevonden. Op internet kwam ik wel een hele mooie tegen, op een blog, met 2 naden aan de voorkant. Helaas kon ik het niet meer vinden tegen de tijd dat ik het nodig had, dus zelf maar wat aan een bestaand patroon getekend. Op het buste punt een lijn naar de hals en heup gezet figuur naad dicht gevouwen en de hals hoger gemaakt voor en achter en hoger gemaakt. In het achterpand heb ik een zichtbare rits gezet.

top

Achteraf had ik vanaf de halslijn iets bij het patroon aan moeten tekenen want nu zit de stof erg tegen de hals aan. Verder vind ik het patroon mooi uit komen en zit de top prima.

P1030658

Helaas heb ik niet lang plezier gehad van deze top. Ik heb hem namelijke te heet gewassen. Zo nu en dan maak ik de wasmachine schoon met azijn en soda op 90 graden. Hierna heb ik de wasmachine niet weer terug gezet op 40 graden en een complete was op 90 graden gewassen. De meeste kleding stukken kwamen er nog redelijk onderuit maar deze top en een lange broek zagen er niet meer uit. De strijkbout maakte het nog iets plat maar de onderkant is nu vreselijk gelubberd en hij is een maatje kleiner geworden. Ik ben nog naar Gigastoffen gereden maar ze hadden nog maar een metertje van deze stof. Als iemand weet waar ik nog 1,30 meter van deze stof kan kopen dan hoor ik het graag. Ik vond het een leuke top en heb hem nu maar 2 x gedragen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s